Korzár logo Korzár Horný Zemplín
Piatok, 18. august, 2017 | Meniny má Elena, Helena
INZERCIA

Hotel Karpatia v Humennom oslavuje jubilejné 50. výročie svojho otvorenia

V rámci osláv sa v humenskej premiére uskutočnil prvý Gurmánsky večer hosťujúceho šéfkuchára.

(Zdroj: archív)

V rámci osláv päťdesiateho výročia otvorenia Hotela Karpatia sa v humenskej premiére uskutočnil prvý Gurmánsky večer hosťujúceho šéfkuchára. Letné menu ôsmich chutí predstavila Zuzana Sisáková, TREND TOP šéfkuchár 2014.

Dlhodobo najvyššie hodnotená slovenská šéfkuchárka – žena, nakoniec k pôvodne plánovaným ôsmym chutiam pridala - vzhľadom na vysoké teploty – aj deviatu, osviežujúcu chuť.

Pre Zuzanu typicky chuťovo vyrovnané menu zahájila čerstvo zaúdená cuketová rolka s koriandrovou bryndzou, po ktorej nasledovalo kačacie foie gras na červenom melóne.

S veľmi priaznivým ohlasom sa stretli cappuccino z bielej špargle s fialovými francúzskymi zemiakmi a pstruhový závitok s rezancami zo záhradnej zeleniny, efektne podávaný na hráškovom pyré.

Po citrusovom sorbete s proseccom prišiel rad na hlavný chod – bravčová panenská s kalifornskými paprikami a štuchanými zemiakmi – ktorý, ako celé menu, vychádzal zo základnej filozofie Sisákovej kuchyne: “ V jednoduchosti je chuť.“

Záverečnú sekciu otvorilo ikonické jedlo popradského Vino&Tapas - paradajka plnená malinou. Nasledoval bonus - studená jahodová polievka.

Bodku za večerou dal michelinský dezert - čerstvé maliny v bielej čokoláde s kokosovým mliekom a pistáciami.

Zuzana Sisáková je v uplynulých troch rokoch kontinuálne najvyššie hodnotenou šéfkuchárkou - ženou - v najstaršom i najrešpektovanejšom hodnotení slovenských reštaurácií - TREND TOP reštaurácie Slovenska, kde sa aktuálne so 17-timi bodmi delí o 11.-20. priečku.

Zuzana Sisákova je jednou z mála slovenských predstaviteľov gastronomického smeru zvaného aj ako "Pure Kitchen - Čistá Kuchyňa", vyznačujúcej sa jasnou, nekomplikovanou chuťovou linkou, neraz však pripravenou náročnými technologickými postupmi.

Oceňovanou je vyrovnaná úroveň jednotlivých chodov Zuzaninho menu, svedčiace o profesionalite v jednotlivých kuchárskych odboroch.

V roku 2014 získala ocenenie TREND Top šéfkuchár 2014, znamenajúce zaradenie medzi kuchársku elitu Slovenska.

Prítomní hostia ocenili sezónnosť i lokálnosť použitých surovín a náročnosť technologického spracovania jednotlivých jedál.

Hotel Karpatia v Humennom pripravuje počas jubilejného roka 50. výročia svojho otvorenia ďaľšie tri sezónne menu. Jesenné by mal prezentovať zahraničný šéfkuchár.

Foto: archív

Neprehliadnite tiež

Umelci, ktorí vystúpia na Tatra Flowers, festival podporujú

K výzve ochranárov sa vyjadrili viacerí interpreti aj horolezec Hámor.

Cez Komenského autá do Čermeľa neprejdú

Obchádzka povedie cez F. Urbánka a Havlíčkovu.

Pri Košiciach plánujú zvýšiť ťažbu andezitu

Rakúšania plánujú zvýšiť ťažbu z pôvodných 95 tisíc ton na 200 tisíc ton za rok.

Polícia odhalila dvoch autorov bombovej evakuácie košických súdov

Jeden páchateľ je vo výkone trestu, druhého stíhajú na slobode.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Michal Gučík o návšteve Danka: Možno mám len dobrý kávostroj

O vypovedaní koaličnej zmluvy som sa dozvedel z médií, hovorí pre SME podnikateľ Michal Gučík, ktorého označujú za radcu Andreja Danka.

PLUS

SNS skúšajú posunúť slovenské "zvyklosti", doplatia na svoju nenažranosť

Peniaze na vedu sa na Slovensku rozdeľujú hlboko pod úrovňou civilizovaného sveta.

KOMENTÁRE

Počet superstarostov sa zvýšil o sto percent

Raslavický starosta je nový Vlado Ledecký.

KOMENTÁRE

Kam sa podelo Učiace sa Slovensko? Danka to netrápi

Kde je tá najväčšia reforma školstva z dielne Plavčana?

Najčítanejšie na Horný Zemplín Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  5. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  4. Už aj seniori presadajú do SUV
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  6. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  7. Bratislava gets a new public space and park
  8. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  9. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  10. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 28 980
  2. Ako sme jazdili v socializme 3 555
  3. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 2 279
  4. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 949
  5. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 755
  6. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 737
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 1 478
  8. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 1 455
  9. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me 1 239
  10. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 168

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop