Korzár logo Korzár Horný zemplín
Streda, 24. január, 2018 | Meniny má Timotej
Pridajte si svoje mesto
INZERCIA

Hotel Karpatia v Humennom oslavuje jubilejné 50. výročie svojho otvorenia

V rámci osláv sa v humenskej premiére uskutočnil prvý Gurmánsky večer hosťujúceho šéfkuchára.

(Zdroj: archív)

V rámci osláv päťdesiateho výročia otvorenia Hotela Karpatia sa v humenskej premiére uskutočnil prvý Gurmánsky večer hosťujúceho šéfkuchára. Letné menu ôsmich chutí predstavila Zuzana Sisáková, TREND TOP šéfkuchár 2014.

Dlhodobo najvyššie hodnotená slovenská šéfkuchárka – žena, nakoniec k pôvodne plánovaným ôsmym chutiam pridala - vzhľadom na vysoké teploty – aj deviatu, osviežujúcu chuť.

Pre Zuzanu typicky chuťovo vyrovnané menu zahájila čerstvo zaúdená cuketová rolka s koriandrovou bryndzou, po ktorej nasledovalo kačacie foie gras na červenom melóne.

S veľmi priaznivým ohlasom sa stretli cappuccino z bielej špargle s fialovými francúzskymi zemiakmi a pstruhový závitok s rezancami zo záhradnej zeleniny, efektne podávaný na hráškovom pyré.

Po citrusovom sorbete s proseccom prišiel rad na hlavný chod – bravčová panenská s kalifornskými paprikami a štuchanými zemiakmi – ktorý, ako celé menu, vychádzal zo základnej filozofie Sisákovej kuchyne: “ V jednoduchosti je chuť.“

Záverečnú sekciu otvorilo ikonické jedlo popradského Vino&Tapas - paradajka plnená malinou. Nasledoval bonus - studená jahodová polievka.

Bodku za večerou dal michelinský dezert - čerstvé maliny v bielej čokoláde s kokosovým mliekom a pistáciami.

Zuzana Sisáková je v uplynulých troch rokoch kontinuálne najvyššie hodnotenou šéfkuchárkou - ženou - v najstaršom i najrešpektovanejšom hodnotení slovenských reštaurácií - TREND TOP reštaurácie Slovenska, kde sa aktuálne so 17-timi bodmi delí o 11.-20. priečku.

Zuzana Sisákova je jednou z mála slovenských predstaviteľov gastronomického smeru zvaného aj ako "Pure Kitchen - Čistá Kuchyňa", vyznačujúcej sa jasnou, nekomplikovanou chuťovou linkou, neraz však pripravenou náročnými technologickými postupmi.

Oceňovanou je vyrovnaná úroveň jednotlivých chodov Zuzaninho menu, svedčiace o profesionalite v jednotlivých kuchárskych odboroch.

V roku 2014 získala ocenenie TREND Top šéfkuchár 2014, znamenajúce zaradenie medzi kuchársku elitu Slovenska.

Prítomní hostia ocenili sezónnosť i lokálnosť použitých surovín a náročnosť technologického spracovania jednotlivých jedál.

Hotel Karpatia v Humennom pripravuje počas jubilejného roka 50. výročia svojho otvorenia ďaľšie tri sezónne menu. Jesenné by mal prezentovať zahraničný šéfkuchár.

Foto: archív

Neprehliadnite tiež

V Bardejove ohlásili kandidatúru na primátora a poslancov

Platforma myBardejov predstavila kandidátov. Za primátora chce Pilipa.

Tesco končí na košickej Hlavnej po 22 rokoch

Nový investor sa chce pustiť do rekonštrukcie budovy.

Komentár Petra Schutza

Raši, čo mu v hlave straší

Ešte ani to vynechanie mesta Košice z cunami neplatnosti nedáva poriadny zmysel.

V Mokranciach horela stolárska dielňa

Hustý dym komplikoval zásah hasičov.

Košičan, pôvodne obvinený z terorizmu, dostal 12 rokov

Krajský súd sa zaoberal odvolaniami prokurátora aj obhajoby.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Raši, Zmajkovičová, Kubánek. Ktorí krajskí šéfovia Smeru by mali končiť

Ohlasované zmeny považuje politológ len za kozmetickú úpravu pre verejnosť.

DOMOV

Kosík na videu z afrického väzenia odpovedá Kaliňákovi

Pravosť vyhlásenia spochybňovali.

SVET

Na Drahoša spustili špinu, vytiahli starú fotku aj Havla

České dezinformačné kanály vypustili ďalšie manipulácie.

ŠPORT

Navrátilová: Cibulková nemá žiadnu silnú zbraň

Legenda hovorí vo veľkom rozhovore pre SME aj o prvom triumfe vo Wimbledone.

Najčítanejšie na Horný Zemplín Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku
  2. Najvýhodnejšie ročné online predplatné SME.sk len za 29€
  3. Nový supermarket Fresh otvorili na Aničke
  4. Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?
  5. Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!
  6. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?
  7. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?
  8. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných
  9. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy
  10. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku
  1. Víťazom Stavbárskej olympiády odovzdajú ceny na DOD SvF STU
  2. Londýn: Úspešná Slovenka balí kufre. Chce bývať v Bratislave
  3. Zabezpečte vstup osôb na stavenisko podľa zákona
  4. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku
  5. Najvýhodnejšie ročné online predplatné SME.sk len za 29€
  6. Nový supermarket Fresh otvorili na Aničke
  7. Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson
  8. Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?
  9. Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!
  10. Alarica – new business project in the market of shoes
  1. Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli? 6 777
  2. Nový supermarket Fresh otvorili na Aničke 5 546
  3. Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie? 4 827
  4. Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku 3 925
  5. Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných 3 100
  6. Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej! 2 880
  7. Najvýhodnejšie ročné online predplatné SME.sk len za 29€ 2 774
  8. Leto 2018 v Grécku s odletom z Bratislavy 2 312
  9. Aké sú gastrotrendy pre rok 2018? 1 978
  10. Dlhopisy 7,25 % p.a. majú najvýhodnejšiu nákupnú cenu v roku 1 536

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop