Korzár logo Korzár Horný zemplín
Pondelok, 20. november, 2017 | Meniny má Félix
Pridajte si svoje mesto
INZERCIA

Hotel Karpatia v Humennom oslavuje jubilejné 50. výročie svojho otvorenia

V rámci osláv sa v humenskej premiére uskutočnil prvý Gurmánsky večer hosťujúceho šéfkuchára.

(Zdroj: archív)

V rámci osláv päťdesiateho výročia otvorenia Hotela Karpatia sa v humenskej premiére uskutočnil prvý Gurmánsky večer hosťujúceho šéfkuchára. Letné menu ôsmich chutí predstavila Zuzana Sisáková, TREND TOP šéfkuchár 2014.

Dlhodobo najvyššie hodnotená slovenská šéfkuchárka – žena, nakoniec k pôvodne plánovaným ôsmym chutiam pridala - vzhľadom na vysoké teploty – aj deviatu, osviežujúcu chuť.

Pre Zuzanu typicky chuťovo vyrovnané menu zahájila čerstvo zaúdená cuketová rolka s koriandrovou bryndzou, po ktorej nasledovalo kačacie foie gras na červenom melóne.

S veľmi priaznivým ohlasom sa stretli cappuccino z bielej špargle s fialovými francúzskymi zemiakmi a pstruhový závitok s rezancami zo záhradnej zeleniny, efektne podávaný na hráškovom pyré.

Po citrusovom sorbete s proseccom prišiel rad na hlavný chod – bravčová panenská s kalifornskými paprikami a štuchanými zemiakmi – ktorý, ako celé menu, vychádzal zo základnej filozofie Sisákovej kuchyne: “ V jednoduchosti je chuť.“

Záverečnú sekciu otvorilo ikonické jedlo popradského Vino&Tapas - paradajka plnená malinou. Nasledoval bonus - studená jahodová polievka.

Bodku za večerou dal michelinský dezert - čerstvé maliny v bielej čokoláde s kokosovým mliekom a pistáciami.

Zuzana Sisáková je v uplynulých troch rokoch kontinuálne najvyššie hodnotenou šéfkuchárkou - ženou - v najstaršom i najrešpektovanejšom hodnotení slovenských reštaurácií - TREND TOP reštaurácie Slovenska, kde sa aktuálne so 17-timi bodmi delí o 11.-20. priečku.

Zuzana Sisákova je jednou z mála slovenských predstaviteľov gastronomického smeru zvaného aj ako "Pure Kitchen - Čistá Kuchyňa", vyznačujúcej sa jasnou, nekomplikovanou chuťovou linkou, neraz však pripravenou náročnými technologickými postupmi.

Oceňovanou je vyrovnaná úroveň jednotlivých chodov Zuzaninho menu, svedčiace o profesionalite v jednotlivých kuchárskych odboroch.

V roku 2014 získala ocenenie TREND Top šéfkuchár 2014, znamenajúce zaradenie medzi kuchársku elitu Slovenska.

Prítomní hostia ocenili sezónnosť i lokálnosť použitých surovín a náročnosť technologického spracovania jednotlivých jedál.

Hotel Karpatia v Humennom pripravuje počas jubilejného roka 50. výročia svojho otvorenia ďaľšie tri sezónne menu. Jesenné by mal prezentovať zahraničný šéfkuchár.

Foto: archív

Neprehliadnite tiež

Na humenskej stanici našli obeseného muža

Telo objavili na staničných toaletách.

Prvý sneh na Zemplíne cestári zvládli

Nočné a ranné sneženie nenarobilo väčšie problémy.

Okolo kontroverznej zámeny pozemkov s Tempusom je rušno

Mesto Košice nepustí verejnosť na pracovné rokovanie.

Vodičov pod Tatrami upozorňujú na snehové jazyky a záveje

Cesty v Popradskom okrese sú po víkende zjazdné a mokré.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Sedel s mafiánmi, pozná sa s poslancom. Šéfa sekcie Carga minister podržal

Minister Árpád Érsek sa zastal sekčného šéfa Carga Fazekaša, ktorý sedel s mafiánmi. Známa je už aj identita posledného muža z fotografie.

ŠPORT

Zomrela bývala wimbledonská víťazka Jana Novotná

Češka zomrela vo veku 49 rokov.

KOMENTÁRE

My sme les. Zastavíme katastrofu?

Slovenské lesy miznú, rozšírili sa v nich pilčíci a traktory.

KOMENTÁRE

Okamuru musia Česi dostať do izolácie ako Slováci Kotlebu

Okamura je riziko pre budúcnosť Česka.

Najčítanejšie na Horný Zemplín Korzár


Inzercia - Tlačové správy


  1. 3 pravidlá pre lepší dôchodok
  2. Slovenské deti dostávajú mesačne 22€
  3. VW Tiguan Allspace: prvé sedemmiestne SUV od Volkswagnu
  4. Moskva alebo Petrohrad?
  5. Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni
  6. Nepríjemná bolesť. Tu sú 3 rady, ako sa jej zbavíte
  7. 5 zaujímavostí, ktoré ste o koži možno nevedeli
  8. Nový Jaguar XF Sportbrake
  9. Ako pracujú poisťováci? Dostali sme sa medzi nich
  10. Špeciálna príloha: Pre budúcich vysokoškolákov
  1. Dekan ocenil študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave
  2. Application of GDPR with respect to the size of the enterprise
  3. Modern luxury next to the Blue Church
  4. VW Tiguan Allspace: prvé sedemmiestne SUV od Volkswagnu
  5. 3 pravidlá pre lepší dôchodok
  6. Moskva alebo Petrohrad?
  7. Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?
  8. Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni
  9. Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu
  10. 5 zaujímavostí, ktoré ste o koži možno nevedeli
  1. Moskva alebo Petrohrad? 10 732
  2. Ako pracujú poisťováci? Dostali sme sa medzi nich 4 122
  3. Nepríjemná bolesť. Tu sú 3 rady, ako sa jej zbavíte 2 131
  4. Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni 1 670
  5. Diabetici môžu získať 25-tisíc eur cez nový grantový program 1 496
  6. Nový Jaguar XF Sportbrake 1 431
  7. 3 pravidlá pre lepší dôchodok 1 313
  8. Špeciálna príloha: Pre budúcich vysokoškolákov 1 122
  9. 5 zaujímavostí, ktoré ste o koži možno nevedeli 1 043
  10. Výhodné a lacné neznamená to isté, ani pri PZP 814

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop