Korzár logo Korzár Horný Zemplín
Štvrtok, 9. február, 2023 | Meniny má Zdenko

Hotel Karpatia v Humennom oslavuje jubilejné 50. výročie svojho otvorenia

V rámci osláv sa v humenskej premiére uskutočnil prvý Gurmánsky večer hosťujúceho šéfkuchára.

(Zdroj: archív)

V rámci osláv päťdesiateho výročia otvorenia Hotela Karpatia sa v humenskej premiére uskutočnil prvý Gurmánsky večer hosťujúceho šéfkuchára. Letné menu ôsmich chutí predstavila Zuzana Sisáková, TREND TOP šéfkuchár 2014.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dlhodobo najvyššie hodnotená slovenská šéfkuchárka – žena, nakoniec k pôvodne plánovaným ôsmym chutiam pridala - vzhľadom na vysoké teploty – aj deviatu, osviežujúcu chuť.

Pre Zuzanu typicky chuťovo vyrovnané menu zahájila čerstvo zaúdená cuketová rolka s koriandrovou bryndzou, po ktorej nasledovalo kačacie foie gras na červenom melóne.

SkryťVypnúť reklamu

S veľmi priaznivým ohlasom sa stretli cappuccino z bielej špargle s fialovými francúzskymi zemiakmi a pstruhový závitok s rezancami zo záhradnej zeleniny, efektne podávaný na hráškovom pyré.

Po citrusovom sorbete s proseccom prišiel rad na hlavný chod – bravčová panenská s kalifornskými paprikami a štuchanými zemiakmi – ktorý, ako celé menu, vychádzal zo základnej filozofie Sisákovej kuchyne: “ V jednoduchosti je chuť.“

Záverečnú sekciu otvorilo ikonické jedlo popradského Vino&Tapas - paradajka plnená malinou. Nasledoval bonus - studená jahodová polievka.

Bodku za večerou dal michelinský dezert - čerstvé maliny v bielej čokoláde s kokosovým mliekom a pistáciami.

Zuzana Sisáková je v uplynulých troch rokoch kontinuálne najvyššie hodnotenou šéfkuchárkou - ženou - v najstaršom i najrešpektovanejšom hodnotení slovenských reštaurácií - TREND TOP reštaurácie Slovenska, kde sa aktuálne so 17-timi bodmi delí o 11.-20. priečku.

SkryťVypnúť reklamu

Zuzana Sisákova je jednou z mála slovenských predstaviteľov gastronomického smeru zvaného aj ako "Pure Kitchen - Čistá Kuchyňa", vyznačujúcej sa jasnou, nekomplikovanou chuťovou linkou, neraz však pripravenou náročnými technologickými postupmi.

Oceňovanou je vyrovnaná úroveň jednotlivých chodov Zuzaninho menu, svedčiace o profesionalite v jednotlivých kuchárskych odboroch.

V roku 2014 získala ocenenie TREND Top šéfkuchár 2014, znamenajúce zaradenie medzi kuchársku elitu Slovenska.

Prítomní hostia ocenili sezónnosť i lokálnosť použitých surovín a náročnosť technologického spracovania jednotlivých jedál.

Hotel Karpatia v Humennom pripravuje počas jubilejného roka 50. výročia svojho otvorenia ďaľšie tri sezónne menu. Jesenné by mal prezentovať zahraničný šéfkuchár.

SkryťVypnúť reklamu

Foto: archív

Najčítanejšie na Horný Zemplín Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Lesníctvo, drevárstvo, ekológia a technika sú životný štýl!
  2. Sme Univerzita, ktorá nosí úspech v mene
  3. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  4. SME ženy a Jamie Oliver: Toto menu platí iba vo februári
  5. Nový diel komiksu Posledný Follower v denníku SME
  6. Európu sužuje chrípka nebývalých rozmerov. Ako sa chrániť?
  7. INDEX: Prečo stále nemáme diaľnicu do Košíc
  8. Vyšlo februárové Doma v záhrade
  1. Bezpečnosť pri šoférovaní vychádza z dobrého videnia
  2. Lesníctvo, drevárstvo, ekológia a technika sú životný štýl!
  3. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  4. Sme Univerzita, ktorá nosí úspech v mene
  5. SME ženy a Jamie Oliver: Toto menu platí iba vo februári
  6. Chýbajúce zuby? Toto je trvácne riešenie, ktoré nebolí
  7. Na bezpečnom internete záleží
  8. Ako vyzerá inteligentný bytový dom? Tajomstvo je v technológiách
  1. Ktorá banka dvíha úroky na termiňáku? A čo pre to treba spraviť? 4 852
  2. Dom postavený z konope? Nápad, ktorý si zaslúžil envirocenu 4 027
  3. Chýbajúce zuby? Toto je trvácne riešenie, ktoré nebolí 3 367
  4. Dodajte vašej pokožke šťavu 3 258
  5. Ako skĺbiť remeslo a moderné technológie? Inšpirujte sa Bajkery 835
  6. Wüstenrot aktívne čelí výzvam trhu a mení svoj obchodný model 709
  7. McDonald's opäť medzi lídrami v ankete Najzamestnávateľ roka 685
  8. Šetriť energiu sa oplatí. Špecialisti poradili, ako na to 349

Blogy SME

  1. Matúš Lazúr: Teplý obed je mýtus. V bohatom Nórsku deti v škole obed nemajú.
  2. Júlia Piraňa Mikolášiková: Prišiel si pozrieť korupčný prípad Lipšicovho nominanta. Súd mu nariadil sledovať kauzy
  3. Tupou Ceruzou: Norbert Bödör je obžalovaný v ďalšej kauze
  4. Jozef Stasík: EU a roboty
  5. Roman Daniel Baranek: Varíme s Medveďom - Tekvica + cuketa v jednom jedle
  6. Marek Mačuha: Falošný poplach - 2. Klimatické modely
  7. Pavel Macko: 8. február - deň, ktorý mal vojsť do dejín.
  8. Miroslav Lisinovič: Putovanie slovenskými Kalváriami - Nitrianska Blatnica
  1. Peter Sarkocy: 4 dôvody prečo by som si už nekúpil Škodu Enyaq 30 034
  2. Štefan Vrátny: Pohľad zvonku na Budajove vzťahy s ŠtB 18 510
  3. Richard Sulík: Ako sme vyriešili najväčší problém tejto krajiny a teraz ponúkame reštart 9 469
  4. Juraj Kumičák: Ako Rusi veľkú vojnu vyhrali... (časť Vb - bludy a klamstvá) 6 863
  5. Jana Melišová: Vdýchava drevu nový život a dušu 4 611
  6. Igor André: Dve poznámky ku „rómskemu Kanaánu“ vo Veľkej Británii 3 374
  7. Ľudmila Križanovská: Veľká Británia a USA sú najväčšie zlo na svete 2 524
  8. Helena Smihulova Laucikova: Predtým ako som zostarla 2 381
  1. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Východniarom tu čas beží rýchlejšie
  2. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 56. - Arktída - Edmund Hillary, Neil Armstrong a ich výlet na severný pól (1985)
  3. Jiří Ščobák: Bude rok 2023 na Slovensku ekonomicky príjemný? Aká bude inflácia na konci roka?
  4. Martina Hilbertová: Keď prišla na Slovensko, nechcela žiť. Pomohlo jej divadlo
  5. Monika Nagyova: Plesy nie sú pre singles
  6. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 55. - Antarktída - Ako sa vydali Vivian Fuchs a Edmund Hillary naprieč Antarktídou (1955-1958)
  7. Jiří Ščobák: Je nový II. pilier dlhodobo udržateľný? Ktoré zmeny sú pozitívne a ktoré negatívne?
  8. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Potuluje sa tu starý blázon
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Blogy SME

  1. Matúš Lazúr: Teplý obed je mýtus. V bohatom Nórsku deti v škole obed nemajú.
  2. Júlia Piraňa Mikolášiková: Prišiel si pozrieť korupčný prípad Lipšicovho nominanta. Súd mu nariadil sledovať kauzy
  3. Tupou Ceruzou: Norbert Bödör je obžalovaný v ďalšej kauze
  4. Jozef Stasík: EU a roboty
  5. Roman Daniel Baranek: Varíme s Medveďom - Tekvica + cuketa v jednom jedle
  6. Marek Mačuha: Falošný poplach - 2. Klimatické modely
  7. Pavel Macko: 8. február - deň, ktorý mal vojsť do dejín.
  8. Miroslav Lisinovič: Putovanie slovenskými Kalváriami - Nitrianska Blatnica
  1. Peter Sarkocy: 4 dôvody prečo by som si už nekúpil Škodu Enyaq 30 034
  2. Štefan Vrátny: Pohľad zvonku na Budajove vzťahy s ŠtB 18 510
  3. Richard Sulík: Ako sme vyriešili najväčší problém tejto krajiny a teraz ponúkame reštart 9 469
  4. Juraj Kumičák: Ako Rusi veľkú vojnu vyhrali... (časť Vb - bludy a klamstvá) 6 863
  5. Jana Melišová: Vdýchava drevu nový život a dušu 4 611
  6. Igor André: Dve poznámky ku „rómskemu Kanaánu“ vo Veľkej Británii 3 374
  7. Ľudmila Križanovská: Veľká Británia a USA sú najväčšie zlo na svete 2 524
  8. Helena Smihulova Laucikova: Predtým ako som zostarla 2 381
  1. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Východniarom tu čas beží rýchlejšie
  2. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 56. - Arktída - Edmund Hillary, Neil Armstrong a ich výlet na severný pól (1985)
  3. Jiří Ščobák: Bude rok 2023 na Slovensku ekonomicky príjemný? Aká bude inflácia na konci roka?
  4. Martina Hilbertová: Keď prišla na Slovensko, nechcela žiť. Pomohlo jej divadlo
  5. Monika Nagyova: Plesy nie sú pre singles
  6. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 55. - Antarktída - Ako sa vydali Vivian Fuchs a Edmund Hillary naprieč Antarktídou (1955-1958)
  7. Jiří Ščobák: Je nový II. pilier dlhodobo udržateľný? Ktoré zmeny sú pozitívne a ktoré negatívne?
  8. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Potuluje sa tu starý blázon

Už ste čítali?

SME.sk Minúta Najčítanejšie
SkryťZatvoriť reklamu