Korzár logo Korzár Horný zemplín
Utorok, 25. september, 2018 | Meniny má Vladislav
Nájdete nás na webe
INZERCIA

Hotel Karpatia v Humennom oslavuje jubilejné 50. výročie svojho otvorenia

V rámci osláv sa v humenskej premiére uskutočnil prvý Gurmánsky večer hosťujúceho šéfkuchára.

(Zdroj: archív)

V rámci osláv päťdesiateho výročia otvorenia Hotela Karpatia sa v humenskej premiére uskutočnil prvý Gurmánsky večer hosťujúceho šéfkuchára. Letné menu ôsmich chutí predstavila Zuzana Sisáková, TREND TOP šéfkuchár 2014.

Dlhodobo najvyššie hodnotená slovenská šéfkuchárka – žena, nakoniec k pôvodne plánovaným ôsmym chutiam pridala - vzhľadom na vysoké teploty – aj deviatu, osviežujúcu chuť.

Pre Zuzanu typicky chuťovo vyrovnané menu zahájila čerstvo zaúdená cuketová rolka s koriandrovou bryndzou, po ktorej nasledovalo kačacie foie gras na červenom melóne.

Článok pokračuje pod video reklamou

S veľmi priaznivým ohlasom sa stretli cappuccino z bielej špargle s fialovými francúzskymi zemiakmi a pstruhový závitok s rezancami zo záhradnej zeleniny, efektne podávaný na hráškovom pyré.

Po citrusovom sorbete s proseccom prišiel rad na hlavný chod – bravčová panenská s kalifornskými paprikami a štuchanými zemiakmi – ktorý, ako celé menu, vychádzal zo základnej filozofie Sisákovej kuchyne: “ V jednoduchosti je chuť.“

Záverečnú sekciu otvorilo ikonické jedlo popradského Vino&Tapas - paradajka plnená malinou. Nasledoval bonus - studená jahodová polievka.

Bodku za večerou dal michelinský dezert - čerstvé maliny v bielej čokoláde s kokosovým mliekom a pistáciami.

Zuzana Sisáková je v uplynulých troch rokoch kontinuálne najvyššie hodnotenou šéfkuchárkou - ženou - v najstaršom i najrešpektovanejšom hodnotení slovenských reštaurácií - TREND TOP reštaurácie Slovenska, kde sa aktuálne so 17-timi bodmi delí o 11.-20. priečku.

Zuzana Sisákova je jednou z mála slovenských predstaviteľov gastronomického smeru zvaného aj ako "Pure Kitchen - Čistá Kuchyňa", vyznačujúcej sa jasnou, nekomplikovanou chuťovou linkou, neraz však pripravenou náročnými technologickými postupmi.

Oceňovanou je vyrovnaná úroveň jednotlivých chodov Zuzaninho menu, svedčiace o profesionalite v jednotlivých kuchárskych odboroch.

V roku 2014 získala ocenenie TREND Top šéfkuchár 2014, znamenajúce zaradenie medzi kuchársku elitu Slovenska.

Prítomní hostia ocenili sezónnosť i lokálnosť použitých surovín a náročnosť technologického spracovania jednotlivých jedál.

Hotel Karpatia v Humennom pripravuje počas jubilejného roka 50. výročia svojho otvorenia ďaľšie tri sezónne menu. Jesenné by mal prezentovať zahraničný šéfkuchár.

Foto: archív

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na Horný Zemplín Korzár

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  2. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  3. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  5. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  6. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  7. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  8. Mesto necháva Košičanov platiť za parkovanie aj ďalej
  9. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  10. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  1. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  2. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  3. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  4. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  5. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  6. Equal treatment is a must for successful companies of the future
  7. Aj v Poluse chránime vaše srdcia
  8. Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!
  9. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  10. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 863
  2. Najužitočnejšia appka 17 765
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 057
  4. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 9 343
  5. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 9 032
  6. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 6 233
  7. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 319
  8. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 4 649
  9. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 220
  10. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 809

Neprehliadnite tiež

Nová mestská karta začína pomaly pripomínať kauzu EEI

Veľmi chcú informovať o novej neziskovke, ale tvrdia, že nemôžu.

Poslanec: Radnica dala zelenú biznisu manželiek smerákov na úkor seniorov

Michalovská radnica sa obhajuje tým, že seniorom ponúkla lepšie podmienky.

Rómky z osád zlákali do Británie. Nútili ich k prostitúcii a predávali Pakistancom

Každý kšeft s nevestou z chatrče vyniesol trebišovskému gangu do 3 000 eur.

Poznámka Petra Jabrika

Len aby ich ignorovanie poslancov nepreplieskalo

Ignorovanie mestských poslancov pri štarte neziskovky môže mať za istých okolností pikantné vyústenie.

Komentár Petra Schutza

Moment občana Bugára

Kedysi dávno sa Bugár zdôveril s pocitom, že Slovensko nie je ešte dosť zrelé, aby zvolilo Maďara prezidentom.

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Ako sa z mafiánov stávajú ctihodní občania

Mafiánom pomáhajú kontakty s políciou.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Všetko zadarmo, Fico sa vrátil

Šéf Smeru je späť, skúša starú formu.

KOMENTÁR PETRA SCHUTZA

Súd podľa Fica

Fico svoj návrh nemyslí celkom vážne.

Už ste čítali?

Domov Najnovšie Najčítanejšie Desktop