Kým sa stoly prehýbali pod množstvom originálnych kulinárskych špecialít, hostia sa oblizovali aj po takých fliačkoch, makových šúľancoch, či jablkách v župane.
HUMENNÉ. Majstri odborného výcviku v spolupráci s učiteľmi a žiakmi hotelovej akadémie každý rok pripravujú Deň otvorených dverí. Tohtoročný mal podtitul Plody našej zeme.
Zapôsobili pestrou ponukou chutí a vôní
Marián Hoľko z hotelovej akadémie informoval, že tohtoročný deň sa konal v odbornej učebni známej pod názvom reštaurácia Siesta. "V nej sme inštalovali výstavu jedál z ovocia a zeleniny," povedal.
Dodal, že súčasťou bola aj ochutnávka jedál, na ktorú pozvali žiakov základných škôl z mesta aj z Košaroviec. Najväčší úspech mala klasika: "Koláče, fliačky, zeleninový špíz, zeleninová pizza, šúľance s makom a iné chutné, ale netypické jedlá."
Študenti akadémie predviedli ukážky z flambovania, porciovania ovocia, úpravy slávnostného stola a rovnako sa blysli miešaním nápojov. Starší študenti predviedli, čo sa naučili počas praxe vo Švajčiarsku, Taliansku, na Cypre či v Grécku.
"Pozvaní žiaci si spolu s našimi študentmi prezreli naše odborné učebne cudzích jazykov, ekonomiky, administratívy a korešpondencie, informatiky, obsluhy a technológie prípravy pokrmov."
Najdôležitejšie správy z východu Slovenska čítajte na Korzar.sme.sk. Všetky správy zo severného Zemplína nájdete na Korzári Horný Zemplín